Kumho Tire na svetovnem prizorišču

Danes veliko podjetij ponuja svoje izdelke in storitve potrošnikom po vsem svetu. Kumho Tire je ustanovil njegov ustanovitelj leta 1960, kmalu pa so ga navdihnile njegove sanje o proizvodnji visokokakovostnih pnevmatik v Koreji. Tako je začrtal nove poti po vsem svetu, začenši z izvozom na Tajsko leta 1965.

Od leta 2021 ima Kumho Tire 9 prodajnih podružnic in 12 podružnic v 20 državah. Ne samo, da izdelke prodaja na mednarodni ravni, temveč tudi raziskuje in razvija nove izdelke v svojih obratih po vsem svetu. Kar zadeva raziskave in razvoj, ima Kumho Tire zmogljivosti v ZDA, Evropi in na Kitajskem, podjetje pa proizvaja pnevmatike v Koreji, na Kitajskem, v Vietnamu in ZDA. Torej, vas zanima globalna mreža podjetja Kumho Tire? Berite dalje…

Prodajne korporacije
Azija: Tokio (Japonska), Šanghaj (Kitajska)
Evropa: Rugby (Združeno kraljestvo), Villepinte (Francija), Offenbach (Nemčija)
Severna Amerika: Atlanta (ZDA), Mississauga (Kanada)
Oceanija: Bella Vista (Avstralija)
Latinska Amerika: Ciudad de Mexico (Mehika)

Podružnice in pisarne
Afrika: Kairo (Egipt)
Azija: Bangkok (Tajska), Ho Ši Min (Vietnam)
Evropa: Madrid (Španija), Milano (Italija), Dunaj (Avstrija), Moskva (Rusija), Severna Evropa (Offenbach, Nemčija)
Latinska Amerika: Ciudad de Mexico (Mehika), Ciudad de Panama (Panama), Sao Paulo (Brazilija)
Bližnji vzhod: Jeddah, Dubaj (Združeni arabski emirati)

Kumho Tire je med svojimi strankami in potrošniki znan tudi kot “tehnološki mojster”, zahvaljujoč izjemni tehnološki moči, ki mu je v preteklih letih pomagala razviti prvo letalsko pnevmatiko v Koreji in prvo 32-palčno pnevmatiko UHP na svetu. V središču petih raziskovalnih in razvojnih lokacij podjetja Kumho Tire ter 900 edinstvenih tehnologij, vključno s patenti, je Center za raziskave in razvoj Kumho (KRDC), ki je opremljen z najboljšimi superračunalniki in najsodobnejšimi napravami v industriji.

Kumho Tire je svoj prvi čezmorski raziskovalni center v ZDA ustanovil že leta 1990, nato pa nadaljeval širitev v tujini z raziskovalnimi centri v Nemčiji (1997) in na Kitajskem (2006). Od leta 1981 Kumho Tire uporablja Kumho Performance Center (KPC) v mestu Gwangju v Koreji, ki ima zdaj naprednejše preskusne zmogljivosti, osredotočene na različne proizvodne obrate, in ekskluzivni poskusni objekt.

Tehnični centri
KRDC: Yongin, Koreja
KETC: Mörfelden-Walldorf, Nemčija
KATC: Akron, ZDA
KCTC: Tianjin, Kitajska
KPC: Gwangju, Koreja

Kumho Tire je že zdavnaj po vsem svetu diverzificiral svoje proizvodne baze, da bi izkoristil svojo najsodobnejšo tehnologijo in okrepil svojo konkurenčnost pri proizvodnji in distribuciji pnevmatik. Trenutno ima Kumho Tire skupno osem tovarn v državah po vsem svetu, vključno s Korejo. Kumho Tire ima zlasti tri proizvodne obrate (enake kot v Koreji) na Kitajskem (Nanjing [1996], Tianjin [2006] in Changchun [2007]), po en proizvodni obrat pa v Vietnamu (Binh Duong [2008]) in ZDA (Georgia [2016]).

Proizvodnja pnevmatik
Koreja: Gwangju, Gokseong, Pyeongtaek
Kitajska: Nanjing, Tianjin, Changchun
Vietnam: Binh Duong
ZDA: Georgia