Kumho Ecsta HS51 zmagala na Auto Bild testu letnih pnevmatik

Kumho je s svojo visoko zmogljivo letno pnevmatiko ECSTA HS51 presegel 52 konkurenčnih proizvajalcev pnevmatik in na zadnjem preizkusu letnih pnevmatik revije Auto Bild dobil popolno zmago. Letošnji test je med najobsežnejšimi tovrstnimi testi, katerega rezultati so tako za evropsko trgovino s pnevmatikami kot tudi za potrošnike zelo pomembni.

Z začetnim preizkusom zaviranja je bilo izločenih nič manj kot 33 od 53 pnevmatik. Pnevmatika ECSTA HS51 je bila povsem konkurenčna, tako na mokrih kot na suhih površinah, premium znamkam, in jih premagala kot najbolje uravnotežena pnevmatika. Preizskuševalci Auto Bild-a so podelili pnevmatiki Kumho ECSTA HS51 njihovo zaželeno značko „Zgledno“ in jo pohvalili za natančen odziv krmiljenja, varen oprijem na mokri podlagi, uravnoteženo vodljivost, kratko zavorno pot, nizko stopnjo obrabe in dostopno ceno.

V nasprotju z nekaterimi preskusi pnevmatik, pri katerih izdelke dobavljajo proizvajalci, revije prikrito kupijo izdelke za Auto Bild test v običajnih maloprodajnih trgovinah. Izbrana velikost je bila 205 / 55 R16, to je tista, ki je bila določena za večino Volkswagnovih Golfov in Audijev A3 itd., In zato verjetno ena najpogostejših “obutev” naših vozil. Kvalifikacijski krog preizkusa je bil izveden na ATP Automotive Testing Papenburg v Nemčiji, uravnoteženost po disciplini pa v španskem objektu IDIADA.

Nadaljnje informacije o pnevmatiki najdete tukaj.