Nova električna KIA EV6 z Kumho pnevmatikami za tišjo vožnjo

Kumho privič ponuja pnevmatiko s tehnologijo absorpcije zvoka za EV6, Kiino prvo samo električno vozilo.

EV6 je Kiino prvo samo baterijsko električno vozilo (BEV), ki temelji na električni globalni modularni platformi (E-GMP), razviti za naslednjo generacijo električnih vozil za avtomobile Hyundai Motor Group. Ponuja do 475 kilometrov dosega pri polni napolnjenosti, do 100 km/h lahko doseže v 3,5 sekundah in se ponaša z izjemno hitrim polnjenjem, ki omogoča polnjenje do 80% le v 18 minutah. S sodobno in elegantno notranjostjo in zunanjostjo želi EV6 postati vodilno pametno električno vozilo.

EV6 je lahko opremljen (odvisno od trga) s Kumhovo celoletno pnevmatiko Crugen HP71 ali večkrat nagrajeno letno pnevmatiko Ecsta PS71 (235/55R 19), ki imata obe zelo nizek resonančni hrup zahvaljujoč zvočni rešitvi, imenovani K-Silent.

Oba modela ponujata lastnosti, potrebne za pnevmatike, namenjene električnim vozilom, kot so nizek kotalni upor, majhno obrabo in odlična vozna zmogljivosti. Materiali za absorpcijo zvoka iz poliuretanske pene v pnevmatikah pomagajo zmanjšati resonančni hrup, ki ga povzročajo zračne vibracije v pnevmatiki, ki nastanejo ob stiku s cesto.

Za čim večje zmanjšanje resonančnega hrupa, sistem K-Silent optimizira obliko in lastnosti materialov za absorpcijo zvoka. V središču te rešitve je konfiguracija, ki upošteva vrsto elementov, vključno z zasnovo, površino in širino materialov za absorpcijo zvoka, ki se uporabljajo za pnevmatike. Kumho je leta 2014 razvil sistem K-Silent in pridobil patente za obliko in lastnosti materialov za absorpcijo zvoka v Koreji in drugih državah po svetu.