PODJETJE

Podjetje Kumho Tire s sedežem v Seulu / Južni Koreji je bilo ustanovljeno leta 1960 in je danes eno izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev pnevmatik z več kot 60 milijoni prodanih gum in letnim prometom več kot dve milijardi evrov. Več kot 10.000 zaposlenih razvija, proizvaja in prodaja pnevmatike Kumho za avtomobile, dostavna vozila in tovornjake. Kot globalni igralec ima Kumho proizvodne obrate v Koreji, Vietnamu, na Kitajskem in v ZDA, upravlja pa tudi raziskovalne in razvojne centre v Koreji, na Kitajskem, v Evropi in Severni Ameriki.

Vse pnevmatike za evropski trg so razvite v evropskem razvojnem centru v Mörfelden-Walldorfu blizu Frankfurta na Majni. Testiranje se v glavnem izvaja na preizkusni stezi ATP (Automotive Testing Papenburg) v Papenburgu na severu Nemčije, na poligonu v španiji Idiada in na Nürburgring Nordschleife kot delu industrijskega bazena Nürburgring. Zimske in celoletne pnevmatike so v glavnem preizkušene v Ivalu na Finskem, blizu polarnega kroga.

Po vsem svetu so pnevmatike Kumho nameščene v originalni opremi, med drugim pri Mercedes-Benz, BMW, Mini, Volkswagen, Audi, Škoda, Seat in korejskih proizvajalcih Hyundai in Kia. Vrhunski modeli, kot so Mercedes-Benz G-Class, Audi Q5 ali Volkswagen Polo, trenutno dobavljajo iz tovarne s pnevmatikami Kumho.


Vse o pnevmatikah Kumho…

DEJSTVA O KUMHO

  • Sedež: Seul / Koreja
  • Letno prodamo več kot 60 milijonov pnevmatik
  • Več kot 2 milijardi evrov prodaje
  • Več kot 10.000 zaposlenih po vsem svetu
  • Proizvodni obrati v ZDA, Koreji, na Kitajskem in v Vietnamu
  • Raziskovalni in razvojni centri v Koreji, na Kitajskem, v Evropi in Severni Ameriki